Efter en jobbig vecka med tandläkarbesök, tentaångest och ex-tals memorering så är det gott att ta en kort promenad i regnet för att sedan sitta och kura inne i värmen. Jag försöker övertyga Johan om att vi borde äta soppa till middag. Här får ni receptet till en god vegetarisk gulasch som man aldrig tröttnar på.
Potatisgulasch (ca 4 portioner)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 paprikor (gärna en röd och en gul)
ca 10 potatisar
1 mks olivolja (till stekning)
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 lagerblad
1tsk mejram
1 tsk kummin
1 krm cayennepeppar
7 dl grönsaksbuljong
ev saft från en 1/2 citron och rivet skal från 1 hel citron
Skala och hacka löken och vitlöken. Skölj kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och skär potatisarna i klyftor/bitar.
Lägg lök, paprika och potatis (ev citronen) i en gryta med olivolja. Tillsätt tomatpuré och kryddor. Häll över grönsaksbuljongen. Smaka av med salt.
Låt puttra i ca 20 min eller tills potatisen känns mjuk.
Servera soppan med en klick turkisk yoghurt och ett gott bröd!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar