torsdag 25 augusti 2011

Dumma tjuvar

Förut var jag förbannad, sen blev jag jätteledsen och nu är jag bara uppgivet arg. Jag och älskling hade planerat att åka till Solna centrum idag, gå lite ärenden och kika på bebisprylar. Efter A jobbar så mycket så är det sällan som vi får tid, eller tar oss tid, att gå ärenden tillsammans utan vi delar oftast upp det. Men idag skulle vi mysa i centrum, fika och bara njuta av varandras sällskap. Med en månad kvar till bebisen kommer så hade det känts gott om vi hade fått några få timmar på tu man hand innan A skulle jobba. Icke.

Vår bil står, som så många andra bilar, parkerad längs någon av gatorna i Frösunda där vi bor, så kallad boendeparkering. När vi kom ut till bilen... så tyckte jag att den såg konstig ut. A spejade efter vår bil, det kunde ju inte vara den som... stod där. Men det var det. Under natten har någon/några tagit sig friheten att sno grillen på bilen, skyddskåporna på sidspeglarna och kåporna på dimljusen. . Vi har tydligen någon speciell design på bilen som gör just dessa delar extra tilltalande. Sidspeglarna måste bytas i sin helhet och stötfångaren har repats Så istället för att mysa och fixa med bebisförberedelser så fick vi åka ner till Volvo, göra en skadebesiktning och beställa tid på verkstaden för att få det här fixat. Blev också en tur till polisstationen för en anmälan där också. Som om det nu skulle hjälpa.

Istället för att  införskaffa nödvändiga saker till vårt första barn och spara pengar till en större lägenhet kommer vi nu tvingas betala flera tusen i självrisk och samtidigt riskera att stå utan bil när bebisen kommer då den måste vara på verkstaden i en vecka och de hade inte tid att ta den förrän i mitten på september.

Så tack ni som förstörde den här dagen för oss. 
Ni som inte kan se skillnad på vad som är mitt och ditt. 
Ni som skor er på det som tillhör andra. 

Hoppas verkligen att det inte var värt det. Besiktningsmannen på Volvo sa att ni antagligen inte kommer kunna kränga kåporna från sidspeglarna då de antagligen skadats när ni bände loss dem. Det var en liten tröst, en klen sådan men ändå.

Den "nakna" bilen

4 kommentarer:

  1. Nej fy vad tråkigt! Vad ledsen jag blir för er skull. Jävla idioter det finns!!!!!

    SvaraRadera
  2. :( Ja man blir ganska trött. Min unge ska banne mig veta skillnaden med vad som är mitt och ditt, rätt och fel.

    SvaraRadera
  3. Fy vad trist med bilen och att er dag blev förstörd. Håller med om att Bugaboo Donkey är väldigt fin, dock väldigt dyr också.

    SvaraRadera